Met meer dan 35 jaar ervaring als vakfotograaf werk ik de laatste jaren voornamelijk als industrieel- en bedrijfsfotograaf. Bij deze tak van fotografie ben ik vooral gefascineerd door het samenspel tussen mens en machine, hoe klein soms de één én hoe groot de ander; dat blijft mooi om te zien, te volgen en vast te leggen!
In de afgelopen jaren heb ik ook een ruime ervaring in de energiewereld opgebouwd, waardoor ik ook op de hoogte ben van alle (duurzame) ontwikkelingen. Naast industriële- en bedrijfsfotografie verzorg ik ook met enige regelmaat bedrijfs- en evenementenreportages.

Het merendeel van mijn werk wordt gebruikt voor personeelsbladen, (bedrijfs-)magazines, jaarverslagen, kranten, websites en social media als Twitter, Facebook en Instagram. In de regel lever ik mijn werk af in hoge- én lage resolutie, geschikt voor zowel drukwerk als voor het internet (intranet). Dat kan via bijvoorbeeld www.wetransfer.com of op een digitale drager (DVD, Cd etc.). In een wereld waar snelheid vaak gevraagd wordt kan ik ook snel inspelen op de wens van de opdrachtgever. Al zeg ik wel dat “digitale fotografie géén direct-klaar-fotografie” is. Normaliter wil ik een foto beoordelen op scherpte, kleur en compositie en deze via deze criteria ‘bewerken’…

VOL-VCA
Naast dat ik mijn vak versta kan ik mijzelf omschrijven als no-nonsense, flexibel, servicegericht en ‘geen 9 tot 5-mentaliteit’. Voor het verrichten van industriële- en bedrijfsfotografie heb ik de beschikking over alle in de Arbowet gestelde Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) én ben ik in het bezit van het VOL-VCA (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA*)-certificaat. Dit certificaat is in mijn geval nog tot begin 2025 geldig.

Heb je na het zien van mijn werk een vraag of, nog beter, een opdracht? Wil je gewoon eerst een kop koffie met mij drinken om eens van gedachten te wisselen of heb je liever direct een offerte? Neem dan contact met mij op, dat kan via het contactformulier. Maar het kan natuurlijk ook via telefoon of e-mail.

*VGM Checklist Aannemers
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om veiliger te (laten) werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld.

Tip: op de onderliggende pagina’s (zie navigatie rechts) tref je een overzicht aan van mijn werk. Klik op de thumbnails voor een vergroting. Met de pijltoetsen ‹ en › op je toetsenbord kun je makkelijk van foto wisselen. Met de toets ‘esc’ sluit je de lightbox.