Hoe leuk is het om af en toe een uitstapje te maken naar een andere tak van fotografie! Het is niet mijn dagelijkse bezigheid, maar toch draai ik er mijn hand niet voor om… event-, reis- en sportfotografie.

Eventfotografie
Voor de stichting ‘Kerstconcert in Delft’ en de krant ‘Delft op Zondag’ fotografeerde ik jarenlang het Kerstconcert in de kerk ‘De Oude Jan’ in Delft. In een sfeervolle ambiance kon het publiek gedurende een kleine 2 uur luisteren en kijken naar Nederlandse topartiesten zoals Ernst Daniël Smid, Marco Bakker, Henk Poort, Vera Berger en Jan Vayne.

Ook heb ik een aantal jaren de fotografie voor de ‘Varend Corso-special’ voor mijn rekening genomen. Deze special werd door de krant ‘Delft op Zondag’ op zondag tijdens de ‘Delftse’ dag gratis onder het talrijke publiek verspreid.
Daarnaast mag ik op diverse festivals ook graag mijn camera hanteren.

Reisfotografie
In de periode 1999 – 2010 heb ik voor reisorganisatie ‘Het Andere Spanje’ de fotografie verzorgd voor zowel de reisgids als de internetsite. Waarbij de naam ‘Het Andere Spanje’ ook precies de lading dekt. De reisorganisatie is vooral actief in het binnenland van Spanje, waar vakantiehuizen en hotelkamers in verhuur worden aangeboden.
In al die jaren bijna heel Spanje gezien en liefhebber van het land geworden. Verliefd op de diversiteit aan landschappen die het land kent, maar ook gek op de oude binnensteden. Cultuur, architectuur en natuur, Spanje is altijd een bezoek waard… Na het overlijden van de oorspronkelijke eigenaar is de samenwerking (helaas) beëindigd.

Sportfotografie
alsjehetzietSportfotografie? Jazeker, omdat ik naast fotograaf ook sportliefhebber ben. Met een passie voor vooral voetbal, hardlopen en wielrennen. Maar ook voor de kick van een goede ‘sportplaat’, waarbij je moet anticiperen op datgene wat er gebeurd. Snelheid van handelen is, naast een supersnelle sluitertijd, een vereiste. In deze tak van fotografie is mijn motto dan ook: “Als je het ziet, ben je te laat…”.

Al jaren verzorg ik de fotografie voor de Voetbalpagina van de krant ‘Delft op Zondag’, met het amateurvoetbal in de regio Delft. Verder was ik regelmatig actief in de Eneco Tour (World Pro Tour – wielrennen) en ben ik als vrijwilliger één van de vaste fotografen van de Trompper Optiek Golden Tenloop, een hardloopevenement dat jaarlijks op Hemelvaartsdag in Delft wordt gehouden en bij de ‘Halve van Nootdorp’, de halve marathon die ieder jaar op de vierde zondag van juni wordt georganiseerd.

Tip: op de onderliggende pagina’s (zie navigatie rechts) tref je een overzicht aan van mijn werk. Klik op de thumbnails voor een vergroting. Met de pijltoetsen ‹ en › op je toetsenbord kun je makkelijk van foto veranderen. Met de toets ‘esc’ sluit je de lightbox.