De één noemt het ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ (MVO), de ander ‘Duurzaam Ondernemen’. Hoe dan ook, ik vind het ook belangrijk om een steentje bij te dragen aan de maatschappij of een maatschappelijk doel. Dat kan structureel zijn, maar ook incidenteel. Zo vind ik het werk van Inloophuis Debora al jaren heel belangrijk en heb ik ook ‘De Superdag’ zowel als ondernemer én als vrijwilliger gedurende de jaren 2012, 2013 en 2014 ondersteund.

1315_logo_dpc_web_250

Debora Partnership Club

Via de Debora Partnership Club ondersteun ik het Inloophuis Debora.

Het Inloophuis Debora is een initiatief van de Stichting Inloophuis Delft en Omstreken en is hét ontmoetingscentrum van Delft en omstreken voor mensen met kanker en hun naasten. Inloophuis Debora biedt op niet therapeutisch gebied een steuntje in de rug aan mensen met kanker ongeacht hun leeftijd, soort kanker, behandelfase of vooruitzichten. Laagdrempeligheid staat hierbij voorop.

De Debora Partnership Club is toegankelijk voor bedrijven, instellingen en particulieren die het werk van Inloophuis Debora een warm hart toedragen en bereid zijn hiervoor – bij voorkeur – drie jaar een financiële bijdrage te verstrekken. Maar je kunt ook ‘Partner in natura’ worden, waarbij je het Inloophuis Debora niet met geld, maar met goederen en/of diensten steunt.

Meer informatie over het Inloophuis Debora én de Debora Partnership Club vind je op inloophuisdebora.nl.

De Superdag voor bijzondere kinderen

Logo De SuperdagIn de jaren 2012, 2013 en 2014 ben ik als sponsor/vrijwilliger betrokken geweest bij de Superdag. De Superdag is georganiseerd door een aantal mensen, die in 2012 de Gandhi-training bij het opleidingsinstituut Corinor volgden. Als onderdeel van hun opleiding moesten zij een dag organiseren voor een zelf te bepalen doelgroep. De gekozen doelgroep zijn bijzondere kinderen (vaak met een lichamelijke of verstandelijke beperking), die samen met ouders, broertjes en zusjes in Madurodam (Den Haag), geheel gratis (!) een dag onbezorgd konden zingen, dansen, schilderen, knutselen en schminken. Mede dankzij de initiatiefnemers én de steun van vele sponsors en vrijwilligers beleefden deze kinderen een onvergetelijke dag. Na het geweldige succes in 2012 is deze dag ook nog in 2013 en 2014 georganiseerd.

Mijn ‘werkzaamheden’ bestonden uit een aantal grafische zaken, zoals het ontwerpen van de programmaboekjes, de programmaposters en enkele roll-upbanners. Op de dag zelf zorgde ik voor een fotografische verslaglegging.